Обяви


НАБИРАНЕ НА СЕЛСКОСТОПАНСКИ РАБОТНИЦИ ЗА БРАНЕ НА АСПЕРЖИ В АНГЛИЯ
Агенция по заетостта и EURES България набират 200 сезонни работници за бране на аспержи в Англия.

Работата включва бране на аспержи /отрязване с нож/ и събирането им в касетки /колички/ или в трактор. Изисква се физическа издръжливост, тъй като работата изисква ходене по полето, вдигане на касетки, навеждане за отрязване на аспержите и носене на тежки материали. Опитът в бране на плодове/зеленчуци е предимство. Във фермата работят българи, поради което не се изискват много добри езикови умения, само основни познания по английски език.

С работодателя се сключва т.нар. Нулев трудов договор /Zero contract/, съгласно който работникът работи, когато има работа, а когато няма работа, работодателят може да не му възлага задачи, съответно е възможно да има дни, в които се работи над 8 часа и такива, в които изобщо не се работи. Работата зависи и от климатичните условия.

Седмичното възнаграждение /след удръжката за настаняване/ е около 200-230 британски лири, договорът е временен /около 2 месеца/, работи се 42-48 работни часа на седмица. Работодателят предлага настаняване в мобилни къщи /каравани/, 4 -6 лица в каравана.

Работодателят ще проведе информационен ден за разясняване на условията на работа, начина за кандидатстване и подбора на работници. Той ще се състои на 14 октомври 2016 г. в гр. Монтана /в зала на хотел Огоста/ от 13,00 ч.
Желаещите да присъстват на това събитие трябва да се запишат за участие в бюрата по труда на територията на областите Видин, Враца и Монтана, най-късно до 12 октомври .

От Дирекция "Бюро по труда" - Берковица  Виж всички обяви
©2008 Община ВЪРШЕЦ