Обяви


ОБЩИНА ВЪРШЕЦ ЩЕ СЕ ВКЛЮЧИ В ИНИЦИАТИВИ ПО СЛУЧАЙ 24 МАЙ
Наближава най-светлият за нас, българите, празник – 24 май, Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Делото на светите братя Кирил и Методий е най-благородното дело в многовековната ни история. Нашето четмо и писмо съхраняват същността ни, опазват българското и ни превръщат в силна и борбена нация, доказала през годините своята заслуга в световната култура, изкуство и литература. Защото „и ний сме дали нещо на светът“!

Тази година честването на делото на равноапостолите Кирил и Методий е особено. И въпреки извънредната ситуация, празникът ще бъде достойно отбелязан.

Образователните институции в област Монтана и Регионално управление на образованието — Монтана са организирали различни инициативи — концерти, изложби, конкурси. Идеята е всички мероприятия да приключат с вълнуващ и красив финал.

Просветните дейци призовават на 24 май във всеки дом да се издигне българският национален флаг и в израз на гордост, че сме българи, точно в 12:00 часа, да прозвучи химнът „Върви, народе възродени!“. Прозорците, балконите и дворовете да са украсени с българския трикольор, с балони — бели, зелени, червени, с рисунки на нашите деца, с портрети на Светите братя!

Община Вършец се присъединява към инициативата за отбелязване на най-българския празник – 24 май. Точно в 12:00 часа на 24 май, пред сградата на общинска администрация Вършец ще прозвучи химнът на българската просвета и ще се развее националното ни знаме.  Виж всички обяви
©2008 Община ВЪРШЕЦ