Новини

С РИТУАЛ И ПРАЗНИЧНА ПРОГРАМА ВЪРШЕЦ ОТБЕЛЯЗА 3-ти МАРТ

Пред сградата на Общинската администрация се състоя тържествена церемония по издигане на националния трибагреник, на която присъстваха зам.-кметовете на общината Петър Стефанов и Георги Янкулов, секретарят на Общината инж. агр. Даниела Тодорова.

Жители и гости на Вършец се събраха тази година на централния градски площад, за да участват в организираното от Община Вършец честване на Националния празник на България и да отбележат 145-та годишнина от освобождението на страната от турско робство.

„Поздравявам ви с националния празник на Република България! Нека го посрещнем достойно и със самочувствие, нека да предадем и на децата си завета да тачат и пазят свободата, да обичат отечеството си и да строят с разум и сърце, отговорно и вдъхновено своя нов, по-добър и красив свят, за да бъде в сигурни ръце бъдещето на България.“ каза зам. кметът Петър Стефанов пред жителите и гостите на града.

По традиция празникът завърши с „Дунавско хоро”, което отдавна се е превърнало в израз на наша национална гордост и самочувствие и което винаги ни кара да се чувстваме единни, да се чувстваме българи, където и да се намираме по света.

Спас ЗАРЧЕВ


03.03.2023 г.

  Виж всички новини
©2008 Община ВЪРШЕЦ