Новини

II „а“ клас от НУ „Васил Левски“ е големият победител в кампанията на „ЕКОПАК“ и община Вършец „ЕКОШАМПИОНИ“

Повече от успешно приключи кампанията, огранизирана от „ЕКОПАК“ в тясно партньорство с Община Вършец – „ЕКОШАМПИОНИ“. Благодарим най-сърдечно на СУ „Иван Вазов“ и НУ „Васил Левски“, техните директори, координаторите на инициативата, учителите и разбира се децата и семействата, които се включиха в първото издание на кампанията за популяризиране на разделното събиране и рециклиране в гр. Вършец.

Инициативата, в която се включиха общо 34 училища и над 16 000 ученици от 1 до 12 клас в общините Пловдив, Враца, Дупница и Хасково има за цел да ангажира учениците и техните семейства да събират отпадъците си разделно. Кампанията е организирана от най-голямата организация за оползотворяване на отпадъци от опаковки в страната „ЕКОПАК България“, като общото количество събран отпадък е над 12 тона.

В община Вършец приза „ЕКОШАМПИОН“ получи II „а“ клас от Начално училище „Васил Левски“ с класен ръководител г-жа Цветелина Крумова, който успя да събере 93 кг. отпадъци от пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета. Общият отпадък на училището е 334,45 кг., което ги нарежда на първо място. На второ място се класира Средно училище „Иван Вазов“ с общо 95,3 кг. предаден отпадък. Голямата награда за училището победител ще бъде изграждане на „Зона за еко-междучасие“, оборудвана с места за сядане и почивка (с меки столчета тип „пуфове“/„барбарони“), малка библиотека с книги/настолни игри, масичка и информационно табло. Всички участващи училища вече получиха и поощрителни награди - 5 футболни топки, 5 баскетболни топки, 5 волейболни топки, както и грамота за участие с отбелязаното количеството събран за рециклиране материал.

Огромна признателност за училищата, които положиха извънредни усилия да мотивират децата да пазят природата и да събират разделно отпадъците от опаковки. Благодарим и за прекрасните снимки, вдъхновените уроци, материали и усмивките на всички, взели участие в този процес.


23.11.2022 г.

  Виж всички новини
©2008 Община ВЪРШЕЦ