Новини

ПОЗДРАВ НА ИНЖ. ИВАН ЛАЗАРОВ ПО ПОВОД ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ

Уважаеми учители, дейци на културата и изкуствата,

Скъпи ученици,

С особено вълнение се обръщам днес към вас, защото Денят на народните будители е един от най-светлите и важни празници в календара ни. През вековете народните будители са ни оформили и съхранили като народ. Те са поддържали живи духа ни, езика ни, паметта ни, вярата ни, че ще пребъдем.

Днес е не по-малко важно да отдадем своето уважение към хората, които не само съхраняват това наследство, но и дават нова перспектива на понятията „дух“ и „будител“ – нашите учители, творци, учени, и всички онези, които работят за една по-добра България.

На всички Вас – поклон! Не спирайте да будите обществото ни, да давате светлина и да укрепвате народностното ни съзнание!

Скъпи ученици, това е и ваш празник. Защото днес вие учите за достойните примери от миналото, но и се учите на знания и умения как да бъдете нашето бъдеще! Бъдете любознателни, задавайте въпроси, бъдете непримирими към несправедливостта. Не забравяйте, че всеки с делата си може да бъде будител и че тези хора не са само минало. Те са нужни във всяко време!

От сърце желая на всички Вас здраве, вяра и вдъхновение! Съхранявайте добродетелите и създавайте нови примери за следване!

Честит празник!

Инж. Иван Лазаров,
Кмет на Община Връшец


01.11.2022 г.

  Виж всички новини
©2008 Община ВЪРШЕЦ