Новини

СЪСТЕЗАНИЕ С ВЕЛОСИПЕДИ ЗА ДЕЦА

В дните на Празника на курорта, минералната вода и Балкана - Вършец 2022 г., общината зарадва най-малките жители и гости на Вършец с организиране на състезание за деца по майсторско управление на велосипеди.

Атрактивната надпревара се проведе в „Слънчевата градина“ на курортния град, като на стартовата линия се събраха 32 участници, разделени по пол и възраст в 4 групи.

Съдийската колегия включваше служители от Общинската администрация: председател - Георги Аврамов, главен съдия - Даниела Лилова, главен времеизмерител – Анна Тачкова.

Освен бързината, се отчиташе и майсторството на малките велосипедисти, чрез преодоляването на различни препятствия и слаломи по трасето. Изпитанията бяха 6 на брой.

Победители в различните категории станаха:

Момичета от 5 до 10 години на първо място се класира Анастасия Георгиева, на второ място Таня Иванова и на трето място Божидара Маджарова.

При момчета от 5 до 10 години на първо място се класира Андреас Георгиев, на второ място Симеон Тодоров и на трето място Румен Видолов.

При девойките от 11 до 15 години първа бе Вилияна Димитрова. А при юноши от 11 до 15 години на първо място се класира Георги Петков, втори място Денислав Йорданов и на третото място Стефан Найденов.

На всички участници в състезанието бяха раздадени минерална вода и кроасан. Класиралите се на първите три места в двете възрастови групи момичета и момчета, получиха грамоти и предметни награди, осигурени от Община Вършец.

Спас ЗАРЧЕВ


02.08.2022 г.

  Виж всички новини
©2008 Община ВЪРШЕЦ