Новини

С РИТУАЛ И ПРАЗНИЧНА ПРОГРАМА ВЪРШЕЦ ОТБЕЛЯЗА 3-ти МАРТ

Пред сградата на Общинската администрация се състоя тържествена церемония по издигане на националния трибагреник, на която присъстваха кметът на община Вършец инж. Иван Лазаров, зам.-кметовете на общината Петър Стефанов и Георги Янкулов, секретарят на Общината инж. агр. Даниела Тодорова.

Жители и гости на Вършец се събраха тази година на централния градски площад, за да участват в организираното от Община Вършец честване на Националния празник на България и да отбележат 144-та годишнина от освобождението на страната от турско робство.

„Преди 144 години е подписан Санстефанският мирен договор, с който се слага край на руско-турската, освободителна за нас война и България е обявена за свободна и суверенна държава. Да се преклоним през стотиците хиляди знайни и незнайни войни – руснаци, украинци, молдовци, румънци, финландци, платили най-високата цена за нашата Свобода. Поклон пред паметта на героите! Нека посрещнем днешния празник с много гордост и национално самочувствие!“ каза кметът Иван Лазаров пред жителите и гостите на града.

По традиция празникът завърши с „Дунавско хоро”, което отдавна се е превърнало в израз на наша национална гордост и самочувствие и което винаги ни кара да се чувстваме единни, да се чувстваме българи, където и да се намираме по света.

Спас ЗАРЧЕВ


03.03.2022 г.

  Виж всички новини
©2008 Община ВЪРШЕЦ