Новини

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ПО ПОВОД 1 МАРТ – ДЕН НА ЛЮБИТЕЛСКОТО ХУДОЖЕСТВЕНО ТВОРЧЕСТВО

Уважаеми самодейци от община Вършец,

Най - сърдечно Ви поздравявам по повод 1 март – Ден на любителското художествено творчество!

Денят на самодееца е един чудесен празник за хората, които не жалят време и сили за да работят за запазването на българската традиция и култура. Самодейците са една особена порода хора – те горят с изкуството, дават времето и енергията си, за да правят празниците на другите. За тях най-голямата награда са аплодисментите и радостта в очите на хората!

Най-хубавото е, че и до днес в нашите села и градове успяваме да запазим читалищните самодейни състави. Защото читалището е една уникална институция, съществуваща само в България и родена от недрата на народа през Възраждането. И наш дълг е тя да продължи да съществува – ние като власти да подкрепяме вашите творчески търсения, а вие, уважаеми самодейци, да не спирате да създавате красота.

С гордост може да се похвалим, че нашите самодейци от община Вършец развиват целенасочена културно-просветна дейност и постигат отлични резултати. Поздравления за това, че не угасва Вашият ентусиазъм, че е неизчерпаема енергията, с която правите по-красив и ведър делника на хората от нашата община - с танц, песен, музика, театър и слово. Всички Вие заслужавате уважение и възхищение за своя труд –безкористен и всеотдаен.

На празника на самодееца - Първи март, приемете моите сърдечни пожелания за здраве, успехи и нови творчески постижения в областта на културното просвещение и съхраняване на българските корени, традиции и обичаи.

Бъдете здрави, все така трудолюбиви, ентусиазирани и всеотдайни!

Честит празник!

С УВАЖЕНИЕ,

инж. Иван Лазаров
Кмет на Община Вършец


01.03.2021 г.

  Виж всички новини
©2008 Община ВЪРШЕЦ