Новини

ЗАСЕДАНИЕ НА КОНСУЛТАТИВНИЯ СЪВЕТ ПО ВЪПРОСИТЕ НА ТУРИЗМА КЪМ ОБЩИНА ВЪРШЕЦ

На 29.01.2021г. Консултативният съвет по въпросите на туризма на Община Вършец проведе първото си за тази година заседание в Заседателна зала на общинска администрация.

В дневния ред бяха включени отчет на Програмата за развитие на туризма за 2020г., анализ на събрания туристически данък за 2020г., предложения за проект на Програма за развитие на туризма за 2021г.

През туристически сезон 2020г. дейностите на ТИЦ – Вършец бяха насочени към промотирането на туристическите атракции, отпечатване на рекламни флаери и сувенири, участия в медийна реклама и туристически списания. Продължава поддържането и разработването на фейсбук страницата „Туризъм и СПА“ със статии и на английски език. Страницата съдържа сбита цялата актуална и полезна информация за туристите както за забележителностите и местата за настаняване, така и предстоящите събития от културния календар.

Община Вършец имаше възможност да рекламира и да се представи на самостоятелен щанд на 37-то издание на Международна туристическа борса „Ваканция и СПА Експо 2020” през м. февруари 2020 г.

Поради възникналата епидемична обстановка сезонът във Вършец тази година бе от средата на юли до средата на септември, когато цялата настанителна база беше заета на 100%. За това допринесе и факта, че за първи път тази година Празника на курорта, минералната вода и Балкана продължи през целия м. август с разнообразни културни прояви. За 2020 г. броят на посетителите е 30 000, а реализираните нощувки – 50 000 бр. Събраният туристически данък е в размер на 39 116 лв.

През м. септември 2020г. Туристически информационен център – Вършец бе отличен с грамота по случай Световния ден на туризма за „УСТОЙЧИВОСТ В РАБОТАТА ЗА ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ НА ТУРИЗМА В ОБЩИНАТА“ Наградата бе връчена от Димитър Маргаритов - председател на КЗП.

Членовете на Консултативния съвет по туризъм изказаха мнения и приеха Програма за развитие на туризма в община Вършец за 2020г.

ТИЦ - Вършец


29.01.2021 г.

  Виж всички новини
©2008 Община ВЪРШЕЦ