Новини

КОЛЕДНО-НОВОГОДИШНО ОБРЪЩЕНИЕ НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ - ВЪРШЕЦ

СКЪПИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА ВЪРШЕЦ,

По традиция се обръщам към Вас в навечерието на настъпващите светли християнски празници.

Наближаващите празници ни напомнят, че е време да отпразнуваме семейството, приятелите си и многото прекрасни неща, които имаме в живота си. Да почетем вярата си и да си спомним за важните за нас хора, както онези, които са с нас днес, така и онези, които желаем да бъдат до нас. Времето, в което си даваме равносметка за изминалата година и за всичко, което ни е довело да се намираме точно тук днес. Времето на празничната украса, на коледните аромати, на топлината и уюта.

Но тази година сме в навечерието на едни по-различни празници. Празници, които много близки ще посрещнат на различни трапези, празници, на които много баби и дядовци няма да видят своите внуци, празници, каквито не сме предполагали, че ще ни се случат. Защото това са и празници белязани от една нова, непозната за нас реалност. Реалност свързана с пандемия, определена като глобалната здравна криза на нашето време и едно от най-големите предизвикателства, пред които сме се изправяли. Пандемия, която е много повече от здравна криза, тя има потенциала да причинява социални, икономически и политически ефекти, които да оставят дълбоки и дълготрайни белези.

Нека да вярваме, да сме оптимисти и да си пожелаем, че през новата 2021 година, всичко това ще остане само неприятен спомен и ще може да се завърнем към нормалния си ритъм на живот и работа. А дотогава, нека пренесем духът на предстоящите празници в делника, да казваме по често благодаря и обичам те на близките си. Да се държим заедно, да си помагаме и подкрепяме.

Използвам това обръщение, да благодаря на всички медици, учители, полицейски и всички други служители, които в изпълнение на професионалния си дълг са близо до хората в тази трудна ситуация. Както и на всички общински служители Вършец, с които въпреки трудностите, успяхме заедно да постигнем и резултати. Благодаря Ви, че въпреки всички препядствия, продължавате да работите с плам и отговорност.

Желая на всички светли и щастливи празнични дни! Нека ги посрещнем с вяра и надежда, с обич и вдъхновение!
Пожелавам на всеки един от Вас, през Новата 2021 година, много здраве, благоденствие и успех!

ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!
ЧЕСТИТА НОВА 2021 ГОДИНА!
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!

инж. Анатоли Димитров
Председател на Общински съвет Вършец


24.12.2020 г.

  Виж всички новини
©2008 Община ВЪРШЕЦ