Новини

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА ВЪРШЕЦ ИНЖ. ИВАН ЛАЗАРОВ ПО СЛУЧАЙ 6-ТИ СЕПТЕМВРИ - ДЕНЯ НА СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ

Уважаеми жители на община Вършец,

В историята на всеки народ има светли дати – символи на мъдрост, воля и решителност. Мигове, които дават историческа перспектива на държавата ни. Мигове, в които се сбъдват стремленията на народа ни. За България такъв миг бе 6 септември 1885 година - Денят на Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

Съединението и последвалата го Сръбско-Българска война показаха на света, че един малък народ може да воюва за справедливата си кауза и със смелостта и родолюбието си да се нареди до останалите европейски народи, а може би и да ги надмине по величавост.

Примерът на онези току що освободени българи и до днес ни изпълва с благодарност и гордост, защото няма по-важно за един народ да е цял под крилото на майката родина.

Днес ние имаме нужда от съединистката кауза отново – този път не заради обединение на територия, нужно ни е обединение на воля, енергия, интелект и идеали, за да можем заедно да градим днешния и утрешния ден на съвременна България и на Вършец - град на дедите ни, на нас самите и на децата ни!

Честит празник!

Инж. Иван Лазаров,

Кмет на Община Вършец


06.09.2020 г.

  Виж всички новини
©2008 Община ВЪРШЕЦ