Новини

ДАР ЗА ЦЕНИТЕЛИТЕ НА ИЗЯЩНАТА СЛОВЕСНОСТ

Заслужил гражданин на Вършец, главен редактор на алманах „Огоста“ и председател на Дружеството на писателите от област Монтана, журналистът и писателят Мартен Калеев направи специално дарение за жителите и гостите на община Вършец. Инициативата е по повод 120 години от основаването на градското читалище „Христо Ботев“, чийто секретар е бил писателят.

Богатата колекция от над 70 книги с актуални заглавия на български и чуждестранни автори бе връчена по време на официална среща с кмета на община Вършец, инж. Иван Лазаров. Дарените томове вече са подредени в местната библиотека на града и могат да радват почитателите на изящната словесност.

Писателят Мартен Калеев е родом от курортния град, носител е на десетки награди за литература, журналистика и публицистика, както и за значими обществени инициативи и дарения. Той е председател на журито на ежегодния национален литературен поетичен конкурс за сонет, който се провежда в тясно сътрудничество с община Вършец и чийто финал ще се състои през август, т. г. по време на Празника на курорта, минералната вода и Балкана.

Спас ЗАРЧЕВ


17.07.2020 г.

  Виж всички новини
©2008 Община ВЪРШЕЦ