СПАЗВАЙТЕ ПРЕВАНТИВНИТЕ МЕРКИ

Сигнали и информация за COVID 19 - тел. 09527/30-82
Общински екип за помощ - тел. 0879220354

 
 

Новини

ТЕАТРАЛНА ПОСТАНОВКА, НАСОЧЕНА КЪМ НАСИЛИЕТО, ТОЛЕРАНТНОСТТА И ВЯРАТА В ДОБРОТО

На 14 февруари 2020 г. (петък), от 18.00 ч. в салона на НЧ "Христо Ботев-1900" - гр. Вършец, актьорите от Драматичен театър - гр. Търговище ще представят пиесата "Лоши деца" от румънската авторка Михаела Михайлов.

Турнето на гостуващата театрална трупа е организирано по инициатива и със съдействието на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Вършец.

Сюжетът представя произшествие в училище - група ученици завързват и малтретират съученичката си. Версиите на участниците обаче силно се различават. Героите се опитват да прояснят скритите причини, които са предизвикали акта на насилие. Ирония и хумор не липсват в тази игра на ума и въображението – те ни помагат да мислим по – добре.

Спектакълът е ориентиран към младите хора, техните родители, учители, психолози и всички, които искат да задават въпроси и да търсят отговори.

Той отговаря на въпроса: „Кое в човека поражда насилието?” и лансира вярата, че ако има диалог между ученик, учител и родител, може би ще успеем така да коригираме разбирането и поведението си, че да бъдем по- добри хора.

Входът е свободен.
Заповядайте!

Евелина ГЕОРГИЕВА


12.02.2020 г.

  Виж всички новини
©2008 Община ВЪРШЕЦ