СПАЗВАЙТЕ ПРЕВАНТИВНИТЕ МЕРКИ

Сигнали и информация за COVID 19 - тел. 09527/30-82
Общински екип за помощ - тел. 0879220354

 
 

Новини

ВЪРШЕЦ БЕ ДОМАКИН НА ЗАКЛЮЧИТЕЛНА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ ПО ТРАНСГРАНИЧЕН ПРОЕКТ

На 11.02.2020 г. в град Вършец бе проведена заключителната пресконференция по проект „Легендите, път към по-атрактивна туристическа дестинация“ по програма Interreg V-A Romania – Bulgaria.

Сдружение „Завинаги за Европа“, гр. Крайова, Р. Румъния и Сдружение „Агенция за развитие на Северозападна България“, гр. Монтана, Р.България в продължение на година и половина работиха за увеличаване на туристическата атрактивност на целевата област/Долж, Олт, Мехединци, Монтана, Видин и Враца/, чрез идентифициране, съхранение, опазване и популяризиране на безценната част на нематериалното богатство чрез местните легенди, с цел устойчивото използване на природното и културното богатство и ресурси.

За тази цел, деца - участници в четирите курса Лагери на легендите, учители и специалисти от целевата област по проекта откриха и събираха легенди, свързани с културното и природното богатство и ресурси в трансграничната област с потенциал за получаване на устойчиви туристически атракции.

Развитите два съвместни туристически продукта, наречени Карта на легендите/ на хартиен носител и електронна карта с пояснителен каталог/ и Лагер на легендите /съвместни събития, насочени към ученици и учители/, като и създадените шест промоционални филма, представят туристическия потенциал на трансграничната област по един нов и по-атрактивен начин, а именно - чрез неговите легенди.

За да го видите и Вие през този поглед, посетете интернет страницата по проекта www.danubelegends.eu

Христина ИВАНОВА


12.02.2020 г.

  Виж всички новини
©2008 Община ВЪРШЕЦ