СПАЗВАЙТЕ ПРЕВАНТИВНИТЕ МЕРКИ!

Сигнали и информация за COVID 19 - тел. 09527/30-82
Общински екип за помощ - тел. 0879220354

 
 

Новини

НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „МЛАДИ ПРИЯТЕЛИ НА ПОЛИЦИЯТА“ ВЪВ ВЪРШЕЦ

Арена Вършец бе домакин на 22-то издание на националния фестивал „Млади приятели на полицията.

На 30-ти ноември бе Международният турнир по олимпийско карате, а на 1-ви декември бе техническият семинар по карате самозащита.

254 участници от 17 клуба от България и гости от Румъния и Сърбия се включиха в демонстрациите.

Гости на празника бяха инж. Иван Лазаров – кмет на община Вършец, Русалин Русалинов – вицепрезидент на националната асоциация по карате и на Федерацията по бойни изкуства на МВР, Андрей Ковачев – евродепутат, Петър Стефанов – зам.-кмет на община Вършец, гл. инспектор Мариан Божинов – началник на полицейско управление Вършец.

Организатори на фестивала бяха шихан Тони Петров – президент на Централен полицейски карате клуб и главен инструктор сенпай Пламен Първанов, а главен съдия - Милен Димитров.

„Радвам се, че имам възможността да ви поздравя с добре дошли и да ви приветствам с провеждането на този национален фестивал по бойни спортове „Млади приятели на полицията“ – каза инж. Иван Лазаров. Благодаря на Тони Петров, че организира този прекрасен празник тук, в това спортно съоръжение, което е наша гордост. Искам да пожелая успешно представяне на всички клубове, да победят най-добрите. Нека да направим провеждането на този фестивал тук традиция, да останете с прекрасни впечатления от нашия град. Чакаме ви отново!“

„Благодаря на организаторите! Благодаря на кмета Лазаров, че във Вършец има такава прекрасна спортна зала! Леко ви завиждам, защото по мое време нямаше такива неща, а бих искал да се включа. Желая ви здраве и много хубави емоции“ – обърна се към участниците Андрей Ковачев.

Русалин Русалинов бе впечатлен от Арена Вършец и от цялостната организация на събитието: „Изненадан съм от това, което виждам в град Вършец. Преди двадесет и две години, когато за пръв път направихме този фестивал, го нарекохме турнир „Млади приятели на полицията“. Радвам се, че днес мога да ви приветствам в залата и да пожелая на всички добро представяне, на треньорите да са безпристрастни, Нека да бъде празник и успех на всички!“

Състезания по макевара, ката и кумите – индивидуално и отборно, бе програмата на първия фестивален ден.

През втория ден, в техническия семинар по карате самозащита бяха включени три модула - практика „Принципи и енергийност в каратето. Удари и защита“, лекция „Карате – спорт, философия и култура“, практика „Техники на контрол и работа с кобутан“.

Семинарът бе воден от шихан Тони Петров и екипа му – сенпай Пламен Първанов, сенпай Владислав Шишков и сенпай Ралица Иванова.

Петя ГЕНОВА


02.12.2019 г.

  Виж всички новини
©2008 Община ВЪРШЕЦ