СПАЗВАЙТЕ ПРЕВАНТИВНИТЕ МЕРКИ!

Сигнали и информация за COVID 19 - тел. 09527/30-82
Общински екип за помощ - тел. 0879220354

 
 

Новини

ТРЕТИ ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС „ВЪРШЕЦ – МОЙ ЛЮБИМ ГРАД“

На 26 юни, на специална церемония в конферентната зала на СПА хотел „Съни гардън“ във Вършец, бяха връчени наградите на победителите в станалия вече традиционен литературен конкурс на тема: „Вършец – мой любим град“.

Конкурсът е организиран от клуб „Чинари“ и Община Вършец, като тази година за първи път той бе включен в приетия от Общинския съвет Културен календар на общината.

Жури с председател Венета Максимова – учител по български език и литература в СУ „Иван Вазов“ и членове: Олга Яничкова – зам.-председател на Общински съвет Вършец, учител, Евелина Георгиева – гл. редактор на общински вестник „Вършец“, Милка Иванова – учител по български език и литература и Райна Симова – представител на клуб „Чинари“, дописник, оцени творбите при пълна засекретеност и анонимност по отношение на имената на авторите.

В тазгодишното, трето издание участваха 11 автори с 8 стихотворения, 1 разказ и 2 есета.
Победител стана началната учителка Анелия Иванова със стихотворението „Признание“, второ място зае четвъртокласничката от СУ „Иван Вазов“ – Вършец Виктория Георгиева с есето „Под звездите на Вършец“, а с трета награда бе отличено стихотворението „Тук сърцето е златен листец“ на пенсионираната учителка Захаринка Николова.

Имената на спечелилите бяха разсекретени и обявени от председателката на клуб „Чинари“ Савка Серафимова, а кметът на община Вършец инж. Иван Лазаров връчи на победителите грамоти и парични премии, предоставени от Община Вършец.

Специалната награда на Община Вършец - статуетка и 50 лева, получи абитуриентката от СУ „Иван Вазов“ Мария Митрова за есето й „Под „Тодорини кукли“.

Всички участници в Третия литературен конкурс „Вършец – мой любим град“ получиха грамоти за отлично представяне от кмета на община Вършец инж. Иван Лазаров.

В церемонията по награждаването със свои изпълнения се включиха певческа група „Чинари“ към едноименния пенсионерски клуб и младежите от вокална група „JOY“.

Литературният конкурс, превърнал се в традиционен, набира все по-голяма популярност, като в него вече се включват не само местни автори, но и творци от други населени места. В трите му издания са участвали общо 45 автори с 54 творби, а със съдействието на клуб „Чинари“ и Община Вършец бе издадена стихосбирка с творби на автора, спечелил миналогодишното първо място.

Евелина ГЕОРГИЕВА


27.06.2019 г.

  Виж всички новини
©2008 Община ВЪРШЕЦ