СПАЗВАЙТЕ ПРЕВАНТИВНИТЕ МЕРКИ!

Сигнали и информация за COVID 19 - тел. 09527/30-82
Общински екип за помощ - тел. 0879220354

 
 

Новини

МОМИЧЕ ОТ ВЪРШЕЦ С НАГРАДА ОТ НАЦИОНАЛЕН УЧЕНИЧЕСКИ ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ КОНКУРС

Интервюто на единадесетокласничката Емма Лилова от Вършец с актрисата от врачанския театър Цветана Горкиева, спечели трета награда в първото издание на националния ученически конкурс за журналистика „Гео Милев” – Стара Загора, организиран от Община Стара Загора, Центъра за подкрепа за личностно развитие и къща музей „Гео Милев”.

В конкурса, с 220 творби в различни журналистически жанрове участваха 115 деца и младежи от 20 населени места на България - от различни ученически клубове и формации, занимаващи с журналистика, а 20 екипа представиха вестници на хартиен носител и електронни издания.

Основната тема на конкурса тази година е „Нашият свят“, а участниците са разделени в две възрастови групи: 6 -7 и 8 -12 клас.

Освен по възрастови групи, творбите са оценявани и в различни журналистически категории и жанрове от 4-членно жури, съставено от професионални журналисти.

Емма Лилова от клуб „Медии“ към Центъра за подкрепа за личностно развитие – ОДК – гр. Вършец, с ръководител журналистката от Монтана Нели Василева, се класира на трето място във втора възрастова група, категория Художествено - публицистични жанрове.

Връчването на грамотите и наградите от конкурса ще се състои на 07.05.2019 г. в къща-музей „Гео Милев” - Стара Загора от 18.00 часа.

Евелина ГЕОРГИЕВА


03.05.2019 г.

  Виж всички новини
©2008 Община ВЪРШЕЦ