СПАЗВАЙТЕ ПРЕВАНТИВНИТЕ МЕРКИ!

Сигнали и информация за COVID 19 - тел. 09527/30-82
Общински екип за помощ - тел. 0879220354

 
 

Новини

МЛАДИ САМОДЕЙНИ АКТЬОРИ С НОВА ПОСТАНОВКА

„Парола: Месец май“ е заглавието на театралния спектакъл, който ще бъде представен от младите таланти на Средно училище “Иван Вазов“ – Вършец. Датата на премиерата е 7 май, часът - 18:00, а мястото - Актовата зала на училището.

Постановката е факт, благодарение на Цветана Горкиева и Борислав Борисов - актьори от трупата на Драматично-куклен театър – Враца, които от години работят с младите актьори във Вършец. В постановката участват 9 ученици на възраст от 16 до 18 години. Някой от тях са дебютанти, а други са играли и в предишни пиеси на театралната трупа.

Пиесата представя историята на младата медицинска сестра Лизелоте, която си търси съпруг и споделя за всичките си перипетии в своя видео дневник. За Лизелоте търсенето на любовта се оказва на една крачка разстояние от срещата със смъртта. В сценичния вариант на пиесата, който ще представят звездите на Вършец, се преплитат вечните теми за любовта и самотата, както и актуалните за съвременното общество проблеми, свързани с прекомерната употреба на интернет, липсата на общуване и самоизолацията.

Спектакълът "Парола: Месец май" е по пиесата на унгарския драматург Жолт Пожгай "Лизелоте и месец май". Той ще бъде представен отново в края на месеца в читалището на Вършец.


02.05.2019 г.

  Виж всички новини
©2008 Община ВЪРШЕЦ