Новини

ОТКРИХА ФОТОИЗЛОЖБА С ПЕЙЗАЖИ ОТ ВЪРШЕЦ

В празничния ден на 1-ви май, във Вършец бе открита фотоизложба под надслов „Сезони“, на нашия съгражданин Антон Антонов – любител-фотограф.

Подредените в Градската художествена галерия фотографии са 40 на брой и са отражение на красотата на природата и забележителностите на курорта през четирите сезона. Фотосите са отпечатани върху специално платно, което ги прави по-трайни от обикновените снимки.

Официалното откриване на изложбата уважиха кметът на община Вършец инж. Иван Лазаров, представители на общинска администрация, представители на местната общност и почитатели на автора.

Фотопейзажите представят хронологично красотата на Вършец през четирите годишни времена, а така също последователно във времето показват сюжетно едно денонощие във Вършец – от изгрев до залез.

Антон Антонов е инженер по образование. Фотографията му е хоби, започва да снима още в младежките си години, но от две години се занимава усилено с фотография, използвайки професионална фотографска техника. Владее няколко компютърни програми за дигитална обработка на снимките, които използва в работата си.

Освен фотограф, Антонов е и запален турист, което му дава възможност да улавя чрез фотообектива и да запечатва красотата на природата не само в града, но и в околностите на Вършец.

Инициативата за фотоизложбата "Сезони“ е на самия автор на снимките, а идеята за нея се заражда по настояване на приятели и почитатели на творчеството му, които са видели фотографиите му в интернет. Изложбата е спонсорирана изцяло от Община Вършец.

Фотосите ще бъде експонирани до края на месец май, след което ще бъдат предоставени на Община Вършец и ще станат част от фонда на Градската художествена галерия.

Евелина ГЕОРГИЕВА


02.05.2019 г.

  Виж всички новини
©2008 Община ВЪРШЕЦ