ДОГОВОР НОМЕР: BG161PO001/3.2-02/2011/022 ПРОЕКТ: ПОДКРЕПА ЗА РАЗВИТИЕ НА РЕГИОНАЛЕН ТУРИСТИЧЕСКИ ПРОДУКТ И МАРКЕТИНГ НА ДЕСТИНАЦИЯ - ОБЩИНИ ВЪРШЕЦ, БЕРКОВИЦА И ГОДЕЧ

Новини

ВЪРШЕЦ БЕ ДОМАКИН НА ХІV МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО СПОРТНИ ТАНЦИ
Бляскаво и мащабно бе ХІV-ото издание на Международната Купа на общините на област Монтана "International Dance CUP 2019".
Състезанието е част от Държавния спортен календар на Българската федерация по спортни танци и за пръв път се провежда във Вършец.

"Изключително щастливи сме от това домакинство, а зала "Арена" отговаря по блясък на този престижен турнир.“- каза в ...  прочети всичко

24.03.2019 г.


ПРЕВАНТИВНА ДЕЙНОСТ МКБППМН
Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) при община Вършец и СУ „Иван Вазов” - град Вършец организираха спортни мероприятия за учениците от V-ти до VІІ-ми клас.

Учениците се състезаваха в дисциплините футбол, баскетбол и народна топка, под надслов “НЕ НА АГРЕСИЯТА В УЧИЛИЩЕ“.

Целта на спортното мероприятие е ...  прочети всичко

18.03.2019 г.


С КУШИИ ОТБЕЛЯЗАХА ТОДОРОВДЕН ВЪВ ВЪРШЕЦ
На 16 март 2019 г., за поредна година Община Вършец организира конни надбягвания, свързани с християнския празник Тодоровден.

Традиционният български празник се празнува главно за здравето на конете и затова е посветен на коневъдството и на конния спорт.

Местността „Синчово поле“ край Вършец събра десетки участници от Вършец и с. Главаци. В слънчевия и ...  прочети всичко

18.03.2019 г.


ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА ВЪРШЕЦ ПО СЛУЧАЙ 8-ми МАРТ - МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ЖЕНАТА

СКЪПИ ДАМИ,

8-ми март е денят, в който вие сте най-специалните и най-обичаните майки, съпруги и любими.

Това е празникът, събрал в себе си вечния копнеж за свобода и щастие, и за възхвала на жената - непресъхващия извор на живота.

Вие, силни в своята нежност и доброта, носите радостта и красотата, дарявате нов ...  прочети всичко

08.03.2019 г.


ПОКЛОН И ВЪЗХВАЛА НА БЪЛГАРИЯ!
Всеки народ има своя история - летопис на победите и пораженията, години на възход или на робство, мигове на безметежна радост, оставили своя отпечатък върху по-нататъшната му съдба завинаги. И свой единствен и неповторим Национален празник – мерило за историческата памет и будната съвест на нацията.

Такъв за нас, българите е 3 март – дата, която слага началото на Третата ...  прочети всичко

03.03.2019 г.


ТРАДИЦИЯТА ПРОДЪЛЖАВА
Верни на традицията, и тази година членовете на пенсионерски клуб "Чинарите" - гр. Вършец с председател Савка Серафимова почетоха един от най-любимите български обичаи с хилядолетна история, като посрещнаха тази сутрин на входа всички служители от Общинската администрация с мартенички - символ на любов, здраве, сила и дълголетие, и с пожелания за добро настроение и спорна работа.
За да е ...  прочети всичко

01.03.2019 г.


ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ
Сесия на Общински съвет Вършец се проведе на 26 февруари 2019 г. в Заседателната зала на Община Вършец.
На заседание присъстваха всички 13 общински съветници.
Приетият дневен ред беше от 9 точки.

Съветниците приеха Годишен отчет за изпълнение на Програмата за управление на кмета за третата година от мандата (2015-2019 г.)

Те актуализираха ...  прочети всичко

27.02.2019 г.


РАЗДЕЛНОТО СЪБИРАНЕ НА ОТПАДЪЦИ – "МИСИЯ (НЕ)ВЪЗМОЖНА"?!
Във връзка с повишаване на разходите за сметосъбиране и сметоизвозване, както и повишаване на количеството битови отпадъци, акумулирани от граждани и гости на Вършец, Община Вършец стартира кампания, съвместно с „Екопак България“ АД за разделно събиране на пластмаса, хартия и стъкло.

В началото на 2019 г. са раздадени съдове за разделно събиране на отпадъци от ...  прочети всичко

25.02.2019 г.


ДВА СРЕБЪРНИ МЕДАЛА ОТ НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС „МОИТЕ ДЕТСКИ МЕЧТИ“ ЗА УЧЕНИЧКИ ОТ СУ „ИВАН ВАЗОВ“ – ГРАД ВЪРШЕЦ
Христомира Иванова зае II-ро място в категория "Поезия" със стихотворението „Дъга от мечти“, а Виктория Георгиева - II-ро място в категория "Проза" с есето „Моите детски мечти“ във възрастова група I-IV клас.

Те четат, творят и мечтаят в клуб „Сладкодумни страници“, с ръководител Анелия Иванова. Той е част от читателски клубове „Бисерче вълшебно“ под егидата на фондация ...  прочети всичко

25.02.2019 г.


КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ВЪРШЕЦ НАГРАДИ СОБСТВЕНИЦИ НА КЪЩИ ЗА ГОСТИ
Къщите за гости, макар и да не са с мащабите на големите СПА хотели, имат не малък принос към туристическото портфолио на курорта Вършец и изграждане на положителния имидж на града ни.

В навечерието на предстоящия активен туристически сезон, на специална церемония в сградата на Общинска администрация, кметът на община Вършец инж. Иван Лазаров награди с благодарствени ...  прочети всичко

22.02.2019 г.


  
©2008 Община ВЪРШЕЦ