БЕЗПЛАТНИ АВТОБУСНИ ЛИНИИ ОТ 14.09.2015 г.
ДОГОВОР НОМЕР: BG161PO001/3.2-02/2011/022
ПРОЕКТ "ПОДКРЕПА ЗА РАЗВИТИЕ НА РЕГИОНАЛЕН ТУРИСТИЧЕСКИ ПРОДУКТ И МАРКЕТИНГ НА ДЕСТИНАЦИЯ - ОБЩИНИ ВЪРШЕЦ, БЕРКОВИЦА И ГОДЕЧ"

Новини

ЗЛАТНИ МЕДАЛИ ЗА НЧ „ПРОСВЕТА – 1922“ – С. ГОРНО ОЗИРОВО
Три първи места в рамките на един месец завоюваха самодейците при Народно читалище „Просвета – 1922 г.“ – с. Горно Озирово.

На Международния фолклорен фестивал „Нишавски хоровод - 2018“ в гр. Драгоман, групата за автентичен фолклор „Росна китка“ спечели златен медал в раздел „Народно пеене“, а танцова формация „Стрешер“ грабна златото в раздел „Танцово изкуство“ в ...  прочети всичко

16.07.2018г.


ПРОИЗВЕДЕНИЯ НА ВЪРШЕЧКИ ДЕЦА ВЛЯЗОХА В АНГЛО-БЪЛГАРСКИ ЛИТЕРАТУРЕН АЛМАНАХ
10-годишните Христомира Иванова и Виктория Георгиева от III-а клас, СУ "Иван Вазов" - гр. Вършец са сред избраните автори в англо-български литературен алманах "Детско творчество", който се издава под егидата на Творчески съюз "Творци без граници", Генерално консулство - Чикаго и с медиен партньор ИТВ.

Христомира е включена в сборника с детско творчество с есето "Аз съм ...  прочети всичко

09.07.2018г.


УЧЕНИЧКА ОТ ВЪРШЕЦ - ПРИМЕР ЗА БЛАГОРОДСТВО И ДОСТОЙНО ПОВЕДЕНИЕ
Кметът на община Вършец инж. Иван Лазаров и началникът на РУ „Полиция“ - гр. Вършец гл. инспектор Димитър Мишонов наградиха нашата млада съгражданка Таня-Мари Димитрова.

Наградата се връчва за проявена благородна постъпка, която е достоен пример за обществено поведение и доблест и ще напомни на хората да изпълняват своя граждански дълг.

В края на месец май т.г. ...  прочети всичко

04.07.2018г.


ИЗВЪНРЕДНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ
На 3 юли 2018 г. в Заседателната зала на Общинска администрация – Вършец се проведе извънредна сесия на Общинския съвет.

На заседанието присъстваха 11 от общо 13-те общински съветници.
Приетият дневен ред бе от една точка – актуализиране на „Годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост на община Вършец за 2018 г.“
...  прочети всичко

03.07.2018г.


ПРАЗНИК НА КУРОРТА, МИНЕРАЛНАТА ВОДА И БАЛКАНА - ВЪРШЕЦ 2018
Програмата на Празника на курорта, минералната вода и Балкана - Вършец 2018 можете да видите ...  прочети всичко

26.06.2018г.


ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ
Сесия на Общински съвет Вършец се проведе на 25 юни 2018 г. в Заседателната зала на Община Вършец.
На заседание присъстваха всички 13 общински съветници.
Приетият дневен ред бе от 21 точки.

Общинските съветници взеха решение Община Вършец да кандидатства за финансиране по Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г. с три проекта: ...  прочети всичко

26.06.2018г.


УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ СПОДЕЛИХА ОТКРИТИЯТА СИ ЗА ЗДРАВОСЛОВНОТО ХРАНЕНЕ
Искате ли да сте здрави? Искате ли да се храните здравословно? Тези въпроси зададоха на присъстващите в открито занятие на тема «Здравословно хранене – условие за дълголетие», проведено в края на учебната година в актовата зала на СУ «Иван Вазов» ученици от Х и ХІ клас – участници в модула «Химията – близо до мен», финансиран по проект «Твоят час».

Ръководител на проекта е Емилия ...  прочети всичко

21.06.2018г.


ПОРЕДНА ВИСОКА ПРОФЕСИОНАЛНА ОЦЕНКА ЗА ПИСАТЕЛЯ-ЗЕМЛЯК МАРТЕН КАЛЕЕВ
В навечерието на 24 май – Деня на славянската писменост и българската просвета и култура, Съюзът на българските писатели – София организира за пета поредна година преглед на литературната продукция, издадена в страната през 2017 година. Обзорът се простира не само върху творчеството на автори, членове на СБП, но и върху сътвореното от писатели извън него.

Дискусията се състоя в ...  прочети всичко

20.06.2018г.


ЗАКРИХА УЧЕБНАТА 2017/2018 ГОДИНА В ШКОЛИТЕ НА „ЕЛЕКТРОСТАРТ“
Скъпи приятели,
Изминаха 5 успешни години от старта на филантропичната идея на изпълнителния директор на «Електростарт» инж. Анатоли Димитров в подкрепа на изявените деца на Вършец, а именно: създаването на математическа школа „Електростарт“ през 2013 г., а година по-късно и школа по български език и литература „Вълшебно слово“ към СУ „Иван Вазов”.

Двете школи са ...  прочети всичко

06.06.2018г.


ЧЕТИРИ НАГРАДИ ЗА СУ "ИВАН ВАЗОВ" НА НАЙ-СВЕТЛИЯ БЪЛГАРСКИ ПРАЗНИК
На 24-ти май в сградата на Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа", четири творчески екипа достойно представиха училището в благородна надпревара с учители и ученици от цялата страна и получиха заслужени награди в националния конкурс "На учителя с любов".

Наградите връчиха официалните гости на тържествената церемония: Красимир Вълчев - Министър на образованието, д-р К. Тренчев - ...  прочети всичко

04.06.2018г.


  
©2008 Община ВЪРШЕЦ