ДОГОВОР НОМЕР: BG161PO001/3.2-02/2011/022 ПРОЕКТ: ПОДКРЕПА ЗА РАЗВИТИЕ НА РЕГИОНАЛЕН ТУРИСТИЧЕСКИ ПРОДУКТ И МАРКЕТИНГ НА ДЕСТИНАЦИЯ - ОБЩИНИ ВЪРШЕЦ, БЕРКОВИЦА И ГОДЕЧ

Новини

„ЦВЕТНА“ ИЗЛОЖБА В НАВЕЧЕРИЕТО НА ЦВЕТНИЦА ОТКРИХА ВЪВ ВЪРШЕЦ
На 28-ми март в експозиционната зала на Общинския музей във Вършец се изложиха 15 живописни платна на местния художник и почетен гражданин на Вършец Георги Паунов – Паунец, както и етнографска композиция, отразяваща бита на нашия регион.

Изложбата се организира по инициатива на Общинска администрация Вършец, която, съвместно с автора, поднася чрез нея своя подарък на жителите и гостите на града по случай предстоящите празници Цветница и Великден.

Голяма част от майсторските работи представляват пъстроцветни натюрморти с ясно изразена сдържана цветова гама, а останалите творби са пролетни пейзажи от региона с множество флорални мотиви.

Яркостта на багрите и хармонията на цветовете зареждат с позитивизъм всеки, който посети изложбата. Експозицията вдъхва живително настроение в първите дни на пролетта, в които снегът безспорно отстъпва мястото си на слънцето.

Изложбата ще бъде експонирана до края на месец април.

Благовест ДРАГИЕВ


29.03.2018г.

  Виж всички новини
©2008 Община ВЪРШЕЦ