ДОГОВОР НОМЕР: BG161PO001/3.2-02/2011/022 ПРОЕКТ: ПОДКРЕПА ЗА РАЗВИТИЕ НА РЕГИОНАЛЕН ТУРИСТИЧЕСКИ ПРОДУКТ И МАРКЕТИНГ НА ДЕСТИНАЦИЯ - ОБЩИНИ ВЪРШЕЦ, БЕРКОВИЦА И ГОДЕЧ

Новини

ЗЛАТЕН МЕДАЛ ЗА ГРУПА „JOY“ КЪМ СУ „ИВАН ВАЗОВ“
Със златен медал се завърнаха момичетата от вокална формация „JOY“ при СУ „Иван Вазов“ - Вършец от участието си в ХІV Национален детско-юношески конкурс с международно участие за музикално изкуство „Орфеева дарба” , който се проведе на 25 март т.г. в София под патронажа на Столична община, със съдействието на Съюза на българските музикални и танцови дейци.

Формацията завоюва убедително първото място в четвърта възрастова група - от 14 до 19- годишна възраст включително (гимназиална степен), в направление „Музикален фолклор“.

Групата се представи по регламент с три народни песни: "Бре, Петрунко", „Мари, Радо“ и "Вода", а извън регламента, по желание на журито изпълни и „Ерген Деда“.

Тричленно жури от изтъкнати специалисти, преподаватели и професори, с почетен председател проф. д.п.н. Галина Стоянова, определи за победител групата от Вършец, в конкуренция с девическия хор към Националната гимназия за древни езици и култури „Константин-Кирил Философ“ - София, които останаха втори и взеха сребърния медал.

Освен диплом и златен медал, вокална формация „JOY“ получи и грамота за отлично представяне, а нейният ръководител Камен Пунчев бе удостоен с диплом на ръководител/преподавател по народно пеене, за високи творчески постижения с участниците-лауреати.

Евелина ГЕОРГИЕВА


28.03.2018г.

  Виж всички новини
©2008 Община ВЪРШЕЦ