ДОГОВОР НОМЕР: BG161PO001/3.2-02/2011/022 ПРОЕКТ: ПОДКРЕПА ЗА РАЗВИТИЕ НА РЕГИОНАЛЕН ТУРИСТИЧЕСКИ ПРОДУКТ И МАРКЕТИНГ НА ДЕСТИНАЦИЯ - ОБЩИНИ ВЪРШЕЦ, БЕРКОВИЦА И ГОДЕЧ

Новини

С РИТУАЛ И ПРАЗНИЧНА ПРОГРАМА ВЪРШЕЦ ОТБЕЛЯЗА 3-ти МАРТ
С тържествена церемония по издигане на националното знаме на Република България пред сградата на Общинска администрация и поздравително слово на кмета на общината инж. Иван Лазаров, започна честването във Вършец на 140-та годишнина от Освобождението на България от турско робство и 3-ти март – Националния празник на страната ни.

„Преди 140 години е подписан Санстефанският мирен договор, с който се слага край на руско-турската, освободителна за нас война и България е обявена за свободна и суверенна държава. Да се преклоним през стотиците хиляди знайни и незнайни войни – руси, украинци, молдовци, румънци, финландци, платили най-високата цена за нашата Свобода. Поклон пред паметта на героите! Нека посрещнем днешния празник с много гордост и национално самочувствие!“ каза кметът Иван Лазаров пред жителите и гостите на града.

В концертната програма взеха участие мажоретен състав при СУ „Иван Вазов” с хореограф Невена Стоянова; ученически духов оркестър „Дефилир” към същото училище, с диригент Николай Пеев; детска вокална група и група за художествено слово при Центъра за подкрепа за личностно развитие – ОДК с ръководители Наталия Димитрова Цветелина Въглярска; певческа група «Детелина» към клуб на пенсионера «Козница» с ръководител Венка Методиева; фолклорна формация «Стрешер» при НЧ «Проснета-1922» - с. Горно Озирово с хореограф Георги Митрофанов.

На финала на празничния концерт всички заедно – участници и зрители се хванат ръка за ръка на Дико-Илиевото „Дунавско хоро”, което отдавна се е превърнало в израз на наша национална гордост и самочувствие и което винаги ни кара да се чувстваме единни, да се чувстваме българи, където и да се намираме по света.

Евелина ГЕОРГИЕВА


06.03.2018г.

  Виж всички новини
©2008 Община ВЪРШЕЦ