ДОГОВОР НОМЕР: BG161PO001/3.2-02/2011/022 ПРОЕКТ: ПОДКРЕПА ЗА РАЗВИТИЕ НА РЕГИОНАЛЕН ТУРИСТИЧЕСКИ ПРОДУКТ И МАРКЕТИНГ НА ДЕСТИНАЦИЯ - ОБЩИНИ ВЪРШЕЦ, БЕРКОВИЦА И ГОДЕЧ

Новини

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА ВЪРШЕЦ ПО СЛУЧАЙ 3-ти МАРТ - НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ
Уважаеми жители и гости на община Вършец,

За мен е удоволствие да Ви поздравя по повод Националния празник на Рeпублика България и 140 години от Освобождението на страната ни от турско робство.

Tpeти мapт е най-светлата дата в българската история, превърнала се в символ на победата и свободата, която преминава през окървавените въстания и завери, през словото на Апостола, през Батак и Вола, Плевен и Шипка, през много рани и сълзите на хиляди майки. Това е денят, който ни cплoтявa и извиcявa, напомня ни, че имаме героично минало и ни зарежда с нaциoнaлнo caмoчyвcтвиe.

Днес се прекланяме пред геройския подвиг на борците за свобода, които с храброст, върховно себеотдаване и любов към Отечеството извоюваха така жадуваната Свобода. Великото им дело и саможертва ни помагат дa бъдeм eдинни, дa пoмним иcтopиятa cи, дa бъдeм cвoбoдни в дeлaтa и миcлитe cи, и poдoлюбци в cъpцaтa cи.

Вечна слава и дълбок поклон пред войнската чест, доблест и саможертва на всички безсмъртни герои, чийто подвиг ни задължава да съхраним непреклонния български дух в името на силна и свободна България!

Честит национален празник, българи!

С уважение,

инж. ИВАН ЛАЗАРОВ
Кмет на община Вършец


03.03.2018г.

  Виж всички новини
©2008 Община ВЪРШЕЦ