БЕЗПЛАТНИ АВТОБУСНИ ЛИНИИ ОТ 14.09.2015 г.
ДОГОВОР НОМЕР: BG161PO001/3.2-02/2011/022
ПРОЕКТ "ПОДКРЕПА ЗА РАЗВИТИЕ НА РЕГИОНАЛЕН ТУРИСТИЧЕСКИ ПРОДУКТ И МАРКЕТИНГ НА ДЕСТИНАЦИЯ - ОБЩИНИ ВЪРШЕЦ, БЕРКОВИЦА И ГОДЕЧ"

Новини

ПРАЗНИЧЕН КОЛЕДЕН И НОВОГОДИШЕН КОНЦЕРТ ОРГАНИЗИРА ОБЩИНА ВЪРШЕЦ
В навечерието на коледните и новогодишните празници, Община Вършец, със съдействието на НЧ „Христо Ботев -1900“ организира тържествен концерт, на който специален гост бе народният певец Христо Косашки.

Това бе коледният подарък към всички жители и гости на общината, които имаха възможността да се насладят безплатно на уникалния глас на младия изпълнител.

В програмата взеха участие ученици от местното СУ „Иван Вазов“, които под ръководството на учителката Венислава Замфирова пресъздадоха чрез стихове, песни и танци народния обичай „Коледуване“, внасяйки празничност, топлина и уют в душите ни.

Гост-изпълнителят Христо Косашки е притежател на уникален глас с огромни възможности, певец от най-младата генерация народни изпълнители, с поредица изяви в телевизионни и радио предавания. Определят го и като приемник на едно от легендарните имена в българската народна музика - Борис Машалов. Косашки печели призови награди във фестивалите "Македония фолк", Благоевград и „Пирин фолк“, Сандански. Има издадени три самостоятелни албума.

Пред вършечката публика той изпълни любими и популярни македонски песни от пиринския край, песни от репертоара на Борис Машалов, а на финала на концерта завърши „по европейски“, както самият той се изрази, с акапелното изпълнение на „О соле мио“.

Кметът на общината инж. Иван Лазаров отправи пожеланията си за весели празници, изпълнени с уюта и топлината на близките хора и с надежда за по-добър живот, за повече късмет и щастие във всяко семейство и дом през Новата 2018 година. Нека тя да бъде изпълнена с мир, любов и благополучие, пожела на присъстващите градоначалникът на Вършец.

Евелина ГЕОРГИЕВА


02.01.2018г.

  Виж всички новини
©2008 Община ВЪРШЕЦ