БЕЗПЛАТНИ АВТОБУСНИ ЛИНИИ ОТ 14.09.2015 г.
ДОГОВОР НОМЕР: BG161PO001/3.2-02/2011/022
ПРОЕКТ "ПОДКРЕПА ЗА РАЗВИТИЕ НА РЕГИОНАЛЕН ТУРИСТИЧЕСКИ ПРОДУКТ И МАРКЕТИНГ НА ДЕСТИНАЦИЯ - ОБЩИНИ ВЪРШЕЦ, БЕРКОВИЦА И ГОДЕЧ"

Новини

ТЕАТРАЛНА ФОРМАЦИЯ „МЕДЕКА” С ПОРЕДНА НАГРАДА ОТ МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ
С две престижни награди и диплом за участие се завърна театрална формация „Медека” към НЧ „Христо Ботев – 1900 г.” – гр. Вършец от Х-ия юбилеен фестивал на самодейните театрални трупи с международно участие „Кръстьо Пишурка” в гр. Лом.

От 25 септември в продължение на една седмица крайдунавският град бе столица на любителските театри.
Прегледът е на името на основателя на българското читалищно и театрално дело - възрожденеца Кръстьо Пишурка и се организира от читалище "Постоянство - 1856 г.", в съорганизаторство с Община Лом и Съюза на народните читалища в България.

В тазгодишното издание на фестивала се включиха 22 любителски театрални състави от Ботевград, Костинброд, Горна Оряховица, Обзор, Ябланица, Разпоповци, Вършец, Варна, Своге, Гълъбово, Първомайци, Самоков, Сопот, Свищов, Белене, Драганово, Тутракан, София, Лом и Битоля (Република Македония).

Жури с председател Стоян Пепеланов - актьор в Народния театър „Иван Вазов“ – София и членове: Ани Петрова - актриса и драматург в младежки театър "Николай Бинев" - София и Васил Драганов – актьор, награди победителите на специална церемония, проведена на 1 октомври.
„Участието на Тетрална формация „Медека“ – гр. Вършец е традиционно за фестивала, те участват от три години и вече набраха голяма скорост“ сподели Пепеланов.

Нашите театрали се представиха блестящо и завоюваха две от наградите на фестивала. Второ място за водеща женска роля получи Даниела Лилова, за ролята й на Милдред, а специалната награда за младежка мъжка роля грабна Георги Николов за ролята му на Джордж в постановката „Френски меден месец” от Джони Мортимър и Брайан Кук, с която ТФ „Медека” се представи на фестивала.

Дебютът на пиесата бе само преди броени дни - на 11 септември т.г. тя бе представена на вършечка сцена.

Евелина ГЕОРГИЕВА


02.10.2017г.

  Виж всички новини
©2008 Община ВЪРШЕЦ