ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2017
БЕЗПЛАТНИ АВТОБУСНИ ЛИНИИ ОТ 14.09.2015 г.
ДОГОВОР НОМЕР: BG161PO001/3.2-02/2011/022
ПРОЕКТ "ПОДКРЕПА ЗА РАЗВИТИЕ НА РЕГИОНАЛЕН ТУРИСТИЧЕСКИ ПРОДУКТ И МАРКЕТИНГ НА ДЕСТИНАЦИЯ - ОБЩИНИ ВЪРШЕЦ, БЕРКОВИЦА И ГОДЕЧ"

„СЪЗВЕЗДИЕТО НА УРАЛ“ НА ВЪРШЕЧКА СЦЕНА
Прекрасен концерт изнесоха руските певици Галина Коротаева, Ярослава Прокопиева и Оксана Нежинская от уралския град Екатеринбург, Русия на вършечка сцена. Изявата на гостуващите изпълнители се проведе на 24 юни в големия салон на НЧ „Христо Ботев - 1900” и е част от двуседмичното им турне под патронажа на Национално движение ”Русофили” в 14 градове на страната ни.

Концертът е организиран от общинското Дружество на русофилите във Вършец и общинското ръководство на БСП, с финансовата подкрепа на Община Вършец, ЕТ „Пентоп – Вътко Маринов” – гр. Вършец, „ПРО“ ЕАД – балнеокомплекс „Тинтява“ – гр. Вършец, Общински съвет на БСП - Вършец и Емил Димитров – с. Спанчевци.

Трите млади и чаровни изпълнителки, придружавани от певицата Татяна Баланчук, която не за пръв път гостува на вършечка сцена, са част от концертния ансамбъл „Съзвездието на Урал“ при „Дома на офицерите от Централния военен окръг“ – гр. Екатеринбург.

С великолепните си гласови данни и артистично поведение на сцената, те ни подариха ярко и емоционално изпълнение, като особено затрогващи бяха откъсите от спектакъла „Памет“, посветен на Великата отечествена война и създаден от ансамбъла през 2016 година.

Репертоарът на триото включваше песни от любими филми, хитове от съветската естрада, популярни руски песни, песни за войната, изпълнени както солово, така и като дуети и трио.

Пълната зала, бурните аплодисменти на зрителите, блясъкът в очите им и припяването заедно с изпълнителите показаха за пореден път, че любовта към руската песен в България е жива.

Евелина ГЕОРГИЕВА


26.06.2017г.

  Виж всички новини
©2008 Община ВЪРШЕЦ