ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2017
БЕЗПЛАТНИ АВТОБУСНИ ЛИНИИ ОТ 14.09.2015 г.
ДОГОВОР НОМЕР: BG161PO001/3.2-02/2011/022
ПРОЕКТ "ПОДКРЕПА ЗА РАЗВИТИЕ НА РЕГИОНАЛЕН ТУРИСТИЧЕСКИ ПРОДУКТ И МАРКЕТИНГ НА ДЕСТИНАЦИЯ - ОБЩИНИ ВЪРШЕЦ, БЕРКОВИЦА И ГОДЕЧ"

ЗАБАВНО ЛЯТНО УЧИЛИЩЕ "ДЪГА" ОТНОВО ОТВАРЯ ВРАТИ
Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс - гр. Вършец, с подкрепата на Община Вършец организира ЗАБАВНО ЛЯТНО УЧИЛИЩЕ „ДЪГА”.

Ваканция, УРА! Започва весела игра!
Ето, че учебната година свърши … и предстои какво? … едно прекрасно, пъстро лято, изпълнено с много смях и емоции, забавления и приключения …, но вероятно ще попитате къде? – за четвърта поредна година Лятно училище „Дъга”, гр. Вършец очаква Вашето дете с интересна и динамична програма, която включва различни занимания, обогатяващи и развиващи децата, без това да попречи на прекрасното чувство на свобода през ваканцията.

Лятното училище на ЦПЛР - ОДК стартира от 12 юни 2017г. и приключва на 11 август 2017г.
Заниманията са целодневни за деца от 6 до 12 години, през делничните дни от седмицата от 8.30 часа до 17.00 часа.

За да запишете детето си при нас е необходимо да попълните документи по образец предварително или в първия „учебен” ден /12 юни, 08.30 часа/.

Таксата за участие в лятното училище е:
- за 1 седмица – 10.00 лева – заплащането ще се извършва в първия ден от седмицата /понеделник/.
- за 1 ден – 3.00 лева - в деня на присъствие. Посочените такси не включват храненето на децата. Храненето ще се извършва организирано, в заведение, по предварително договорено детско меню, /едно-/двустепенно с напитка/, което няма да надвишава 3.00 лева и ще се заплаща допълнително от родителите или с консумация на собствена храна в сградата на детския център.

Заниманията ще се провеждат на закрито в базата на ЦПЛР - ОДК и на открито в Парка на града, както и в близките местности. Основната програма е по „изпитана рецепта” през годините, с „щипка” нови изненади. Ето част от предложенията:
Иновативни образователни игри , чрез които ученето е удоволствие – „В света на чудесата”, „В света на науката и изобретенията”, Забавна математика”, „Екологията – моето бъдеще”, създаване на умения за общуване с природата, изграждане на био- градинки, „Архитектурно моделиране”, „Млад пътешественик”, тиймбилдинг игри, ползване на компютърна зала и интернет в читалищна библиотека, краезнание, икономика и туризъм /ДА/, фотография и други.
Езикови програми, които ще направят езика любим. Изучаване на чужд език /английски и руски/ с много музика и песни, занимателни игри – едно надграждане на училищните занятия и представяне на езика по забавен начин.
Ателиета по изкуства, които ще разкрият таланти – изящни и приложни изкуства, арт-ателиета, музикален инструмент, вокално пеене, театрално студио, танци, етнография и фолклор, в света на приказките - четене на задължителна литература и допълнителна худ. литература, журналистика и др.
Спортни програми - бойни изкуства, тенис на маса, конен спорт, футбол, баскетбол, волейбол, ЛФК, гимнастика, подвижни и забавни спортни игри, туризъм, туристически походи, излети, пикници.

Програми по добротворство – насърчаване в ценности етика, взаимоотношения и приятелство.
>В двора на центъра - ще засадим най-красивите цветя в часовете по цветарство, ще си засадим зеленчуци в лехички в часовете по градинарство. Ще играем на воля точно, като „едно време“.
В работилниците-майсторилници – ще измайсторим най-невероятните къщички и скривалища. Ще ни дойдат на ум куп идеи как да разкрасим нашия двор, но заедно!
Природоориентиране и екоравновесие – ще се убедим, че сме част от тази красива природа и че тя е нашия най-добър приятел, чрез който изпращаме посланието си в бъдещето. Ще зарадваме птичките като ги приютим в техен дом, направен от нас.
Готварски чудатости – ще гостуваме на заведение за хранене, където готвачът ще направи така, че децата да бъдат привлечени от готварските вълшебства и да зарадват у дома семейството с нещо не само вкусно, но и полезно. В нашата кухня – ще сготвим най-вкусните ястия, които ще си хапнем заедно в часове по готварство.
Пътешествията също ще бъдат планувани, защото е лято, все пак! Нали е ваканция?

Заради всичко това и още мнооого вълнуващи приключения – ЗАПОВЯДАЙТЕ ПРИ НАС! ВИЕ - ДЕЦАТА имате детство и то трябва да бъде неповторимо. О, да! Вярваме, че си струва!

За повече информация и записване: тел. 09527 / 22 79 или заповядайте в ЦПЛР - ОДК, гр. Вършец, ул. „Република” № 108, e-mail: odkvarshetz@abv.bg
Лице за контакти: Цветелина Въглярска


08.06.2017г.

  Виж всички новини
©2008 Община ВЪРШЕЦ