ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2017
БЕЗПЛАТНИ АВТОБУСНИ ЛИНИИ ОТ 14.09.2015 г.
ДОГОВОР НОМЕР: BG161PO001/3.2-02/2011/022
ПРОЕКТ "ПОДКРЕПА ЗА РАЗВИТИЕ НА РЕГИОНАЛЕН ТУРИСТИЧЕСКИ ПРОДУКТ И МАРКЕТИНГ НА ДЕСТИНАЦИЯ - ОБЩИНИ ВЪРШЕЦ, БЕРКОВИЦА И ГОДЕЧ"

24 МАЙ – ПРАЗНИК НА ДУХОВНОСТТА
На 24-ти май жителите на Вършец се насладиха на поредната манифестация на учениците от СУ "Иван Вазов". С гордост и чест дефилира духовият оркестър, носител на Специалната награда на тазгодишния национален преглед на ученическите духови оркестри "Димитър Пеев".

За да внесат прелест и изящество, танцуваха и момичетата от мажоретните състави при училището. За да запазят традицията и събудят огнения ритъм в сърцата ни, играха и танцовите състави.

На този фон прозвуча словото на директора на училището Ани Ангелова, в което чухме за успешното завършване на Випуск 2017, за успехите на победителите от всички конкурси, за победите на спортните формации , за ежедневния труд и смирена отговорност на най-малките ни питомци-първокласниците и техните любими и всеотдайни учителки Петя Сълкова и Милена Георгиева.

Поздравихме специално финалните победители на националното състезание на Сдружението на българските начални учители Имануел Тодоров и Ралица Миленова от 3а клас, с класен ръководител Райна Първанова; Галена Михаилова от 2а клас, с класен ръководител Дора Данаилова; Алекс Миланов, Биляна Ивайлова, Симона Мирославова и Християна Цветанова от 1а клас, с класен ръководител Петя Сълкова. В пет кръга, провеждани през цялата учебна година, учениците от 1-4 клас показаха знания и умения по всички учебни дисциплини.

Специален поздрав получи и Елизабета Крумова от 6а клас, участвала с есето "Вдъхновители"в националния конкурс на Българско национално радио и Министерство на образованието и науката. Тя е и носителка на първото място в VІ-я национален ученически конкурс за есе на тема: "Напред , науката е слънце" – гр. Ловеч - 2016 г.

На откритата сцена на НЧ „Христо Ботев 1900“ кметът на община Вършец инж. Иван Лазаров награди абитуриентите-отличници от Випуск 2017 на община Вършец: Анета Лазарова, Елена Георгиева, Елица Горанова, Давидия Давидова, Ивелина Иванова, Светослава Радославова, Ива Стоянова, Марина Горанова, Яна Ангелова и Рени Петрова.

Още много участия и победи ни очакват, защото педагозите дават всичко от себе си, за да знаят децата на Вършец, да градят умения и компетентности, да уважават и почитат истинските ценности и да пренесат във времето качества като чест, достойнство и родолюбие!

Честит 24-ти май - светъл, чист, исконен...!

Дора ДАНАИЛОВА


25.05.2017г.

  Виж всички новини
©2008 Община ВЪРШЕЦ