ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2017
БЕЗПЛАТНИ АВТОБУСНИ ЛИНИИ ОТ 14.09.2015 г.
ДОГОВОР НОМЕР: BG161PO001/3.2-02/2011/022
ПРОЕКТ "ПОДКРЕПА ЗА РАЗВИТИЕ НА РЕГИОНАЛЕН ТУРИСТИЧЕСКИ ПРОДУКТ И МАРКЕТИНГ НА ДЕСТИНАЦИЯ - ОБЩИНИ ВЪРШЕЦ, БЕРКОВИЦА И ГОДЕЧ"

СТАНАХА ИЗВЕСТНИ ПОБЕДИТЕЛИТЕ ОТ ЛИТЕРАТУРНИЯ КОНКУРС „ВЪРШЕЦ – МОЙ ЛЮБИМ ГРАД“
В навечерието на 24 май – Деня на славянската писменост и българската просвета и култура, на специална церемония в Художествената галерия във Вършец бяха връчени наградите на победителите в Първия литературен конкурс на тема „Вършец – мой любим град“.

Конкурсът бе организиран от клуб „Чинари“ и Община Вършец и бе разделен в три категории: "Стихотворение", "Разказ" и "Есе", без разделение по възрастови групи.

Жури с председател Венета Максимова – учител по български език и литература в СУ „Иван Вазов“ и членове: Олга Яничкова – зам.-председател на Общински съвет Вършец, учител; Евелина Георгиева – главен редактор на общинския вестник „Вършец“; Райна Симова – представител на клуб „Чинари“, дописник и Милка Иванова – учител по български език и литература в Професионалната гимназия по икономика и туризъм оцениха творбите при пълна засекретеност и анонимност по отношение на имената на авторите. Участие в конкурса взеха 16 автори.

Най-голяма бе надпреварата в категорията „Стихотворение“, в която се представиха най-голям брой участници – 9. Първото място зае Илиана Йорданова със стихотворението си „Кътче от Рая“.

В категория "Есе" бяха присъдени две първи награди, събрали еднакъв брой точки: на Александра Йосифова и Николай Страхилов (Нехайко).

В категория „Разказ“ бяха представени само две произведения: „Песента на чинарите“ от Мая Ангелова – учител в НУ „В. Левски“ и „Завръщането“ от Ивелина Иванова – ученичка от ХІІ клас в СУ „Иван Вазов“. Наградата за най-добър разказ получи Мая Ангелова.

Имената на спечелилите бяха разсекретени и обявени от председателката на клуб „Чинари“ Савка Серафимова, а кметът на общината инж. Иван Лазаров връчи на победителите грамоти и парични награди по 50 лева, предоставени от Община Вършец.

Специалната награда на клуб „Чинарите“ – статуетка, бе връчена от председателя на клуба на ученичката от СУ „Иван Вазов“ Жасмина Андреева за изразената в есето й „Вършец – мой любим град“ гражданска позиция.

Грамоти бяха връчени и на всички участници в литературния конкурс.

Савка Серафимова благодари на спомоществувателите на церемонията по награждаването – Румен Иванов – учител в СУ „Иван Вазов“ и Светла Вангелова – директор на НУ „Васил Левски“.

Намеренията на организаторите са литературният конкурс да се превърне в традиционен и да се провежда ежегодно в навечерието на празника на книжовността 24 май. От следващата година той ще бъде разделен освен по категории, и по възраст, а обхватът му ще бъде разширен до регионален, включващ целия Северозападен район на България.

Евелина ГЕОРГИЕВА


19.05.2017г.

  Виж всички новини
©2008 Община ВЪРШЕЦ