ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2017
БЕЗПЛАТНИ АВТОБУСНИ ЛИНИИ ОТ 14.09.2015 г.
ДОГОВОР НОМЕР: BG161PO001/3.2-02/2011/022
ПРОЕКТ "ПОДКРЕПА ЗА РАЗВИТИЕ НА РЕГИОНАЛЕН ТУРИСТИЧЕСКИ ПРОДУКТ И МАРКЕТИНГ НА ДЕСТИНАЦИЯ - ОБЩИНИ ВЪРШЕЦ, БЕРКОВИЦА И ГОДЕЧ"

ИЗВАДИХА ОТ БАБИНИТЕ РАКЛИ АВТЕНТИЧНИ НАРОДНИ НОСИИ
Да представят уникални автентични женски и мъжки народни носии от нашия край, съхранени и до днес в първоначалния им вид от родолюбиви съграждани, да ни върнат към корените на местния бит и култура, да покажат на младото поколение красотата и богатството на българския фолклор, бяха целите на организираната от Община Вършец и клуб „Чинари“ – гр. Вършец изложба на автентични народни костюми от нашата община.

В изложението се включиха общо 9 участници. Татяна Петрова предостави 100-годишна носия от Вършец, Еневка Пенчева - 100- годишна носия от с. Спанчевци, Ана Цветкова- 100- годишна носия с. Горно Озирово, Каменка Петкова – 90- годишна носия от с. Спанчевци, Савка Серафимова – 80-годишна носия от с. Долно Озирово, Калина Алексиева – 80-годишна носия от гр. Вършец. С по-нови, но също така автентични носии се представиха Васа Николова от с. Черкаски, Бона Ангелова от с. Черкаски и Наташа Драгиева от Вършец.

Зам.-кметът на община Вършец Петър Стефанов връчи на всички участници грамоти от името на кмета на общината инж. Иван Лазаров. Изложбата бе експонирана от 10 до 18 април в залите на общинската Художествена галерия на Вършец.

Организаторите изказват своята благодарност на хората, предоставили автентичните народни носии.

Даниела ЛИЛОВА


20.04.2017г.

  Виж всички новини
©2008 Община ВЪРШЕЦ