ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2017
БЕЗПЛАТНИ АВТОБУСНИ ЛИНИИ ОТ 14.09.2015 г.
ДОГОВОР НОМЕР: BG161PO001/3.2-02/2011/022
ПРОЕКТ "ПОДКРЕПА ЗА РАЗВИТИЕ НА РЕГИОНАЛЕН ТУРИСТИЧЕСКИ ПРОДУКТ И МАРКЕТИНГ НА ДЕСТИНАЦИЯ - ОБЩИНИ ВЪРШЕЦ, БЕРКОВИЦА И ГОДЕЧ"

3 МАРТ – ПРАЗНИК НА НАЦИОНАЛНА ГОРДОСТ, ЕДИНСТВО И САМОЧУВСТВИЕ
С тържествена церемония по издигане на националното знаме на Република България пред сградата на Общинска администрация и поздравление от кмета на общината инж. Иван Лазаров започна честването във Вършец, по повод 139-та годишнина от Освобождението на България от турско робство и 3-ти март – Националния празник на страната ни.

В концертната програма взеха участие: тригласен женски хор „Стефан Кънев“ при НЧ „Христо Ботев 1900“ с художествен ръководител Елена Горанова, мажоретен състав и фолклорни танцови състави при СУ „Иван Вазов”, с хореограф Невена Стоянова; ученически духов оркестър „Дефилир” към същото училище, с диригент Николай Пеев; певческа група и група за художествено слово при Център за подкрепа за личностно развитие – ОДК, с ръководители Цветелина Въглярска и Наталия Димитрова; специално участие на Галя Георгиева – ученичка от СУ «Иван Вазов» и Румен Александров – секретар на НЧ «Хр. Ботев 1900».

По оригинален начин пред нас оживяха образите на Райна княгиня, знамето на Априлското въстание, Ботевите четници, Майка България, трогнаха ни изпълненията на песните «13 века България», вечната и непреходна «Хубава си, моя горо», «Знамето ни е трицветно», тематичния рецитал, посветен на историята на България.

На финала, водещата на програмата Даниела Лилова призова всички заедно – участници и зрители, да се хванат ръка за ръка на Дико-Илиевото „Дунавско хоро”, което отдавна се е превърнало в израз на наша национална гордост и самочувствие и което винаги ни кара да се чувстваме единни, да се чувстваме българи, където и да се намираме по света.

Децата от ученическия съвет при СУ „Иван Вазов“ закичиха всички присъстващи с ръчно изработени от тях трликольорни лентички и надпис „България над всичко“. За да помним, че нашата България винаги ще ни посреща с любов и ще се гордее, че и ние се гордеем с нея!

Евелина ГЕОРГИЕВА


06.03.2017г.

  Виж всички новини
©2008 Община ВЪРШЕЦ