Новини

ГЛАСЪТ НА ВЪРШЕЦ И РОК ГРУПА "КОНКУРЕНТ" РАЗТЪРСИХА ГРАДА НА ЗДРАВЕТО
Рок концерт в тематичната "Вечер на българската музика" изнесоха младата изпълнителка Галя Георгиева - ученичка в местното СУ "Иван Вазов" и рок група "Конкурент" във Вършец. Концертът е част от програмата за отбелязване на "Празника на курорта, минералната вода и Балкана".

Певицата, представила Вършец в телевизионния формат "Гласът на България", сподели преди концерта вълнението си от срещата с изпълнителите на някои от вечните български рок хитове:

"За първи път ще съм на една сцена с група "Конкурент", наистина съм доста развълнувана. Няма да пея точно с тях, а ще ги подгрявам. Ще изпълня кавъри на различни песни, сред които "Черната овца" на Милена Славова, "Истина" и други рок парчета.

Песните, които съм избрала са много познати на публиката и много танцувални, надявам се да се харесат и хората да се забавляват. Да излезеш на местната сцена е много вълнуващо, защото това са твоите хора, които срещаш и виждаш всеки ден и ти искаш най-добре да се представиш пред тях."

„Конкурент“ е българска рок група, създадена през 1986 г. През 1997 г. тя става “рок-група на България” на конкурса "Национални поп и рок награди", организиран от БНТ и НДК, а по-късно представя албума си "Нещо Влажно" на ежегодния световен музикален панаир World Music Fair в Германия, което печели международна популярност на групата.

Пред феновете си във Вършец музикантите от „Конкурент“ изпълниха както свои вечни рок хитове, така и парчета от най-новия си албум "In flames" / The best of Konkurent, Vol.2 /, издаден през миналата 2018 г.

Евелина ГЕОРГИЕВА


06.08.2019 г.

  Виж всички новини
©2008 Община ВЪРШЕЦ