ДОГОВОР НОМЕР: BG161PO001/3.2-02/2011/022 ПРОЕКТ: ПОДКРЕПА ЗА РАЗВИТИЕ НА РЕГИОНАЛЕН ТУРИСТИЧЕСКИ ПРОДУКТ И МАРКЕТИНГ НА ДЕСТИНАЦИЯ - ОБЩИНИ ВЪРШЕЦ, БЕРКОВИЦА И ГОДЕЧ

Новини

ТЕДИСЛАВА И ЕММА ОТ ВЪРШЕЦ С НАГРАДИ ОТ НАЙ-ГОЛЕМИЯ КОНКУРС ЗА ДОБРОВОЛЧЕСТВО В СТРАНАТА
За трета поредна година по случай 5-ти декември – Международния ден на доброволчеството, Министерството на младежта и спорта проведе национален конкурс под надслов „Мисията ДОБРОВОЛЕЦ – (не)възможна“. Той е насочен към изявени млади доброволци от цялата страна. Целта на инициативата е популяризиране на добрия пример на изявените млади хора в България, положили труд в полза на обществото и добрите дела, които не бива да остават незабелязани.

Състезанието се провежда на страницата на Национална информационна система за младежта във фейсбук посредством гласуване в рамките на една седмица, като по регламент специалната награда печелят първите петима, събрали най-много харесвания със своите истории.

Радостното е, че в тазгодишното издание на най-големия конкурс за доброволчество в страната са номинирани две момичета от Вършец, като и двете се наредиха в челната петорка сред 12-те номинирани доброволци в он-лайн гласуването.

Тедислава Димитрова на 16 г. е номинирана от Клуб „Добротворци“ към СУ „Иван Вазов“ в раздел „Хуманитарни дейности“ и завоюва втори резултат с 1400 „харесвания“. Казва, че за нея доброволчеството е начин да бъде полезна на хората, които имат нужда от помощ и подкрепа. Харесва й и мисли, че работата й като доброволец я прави по-добър човек.

Емма Лилова на 17 г. е излъчена от Община Вършец. Тя работи за съхраняване и развитие на културните традиции в града. Във всяко свое участие на концерт или конкурс, влага част от сърцето си и изпитва радост от постигнатото. Емма зае пето място в гласуването със събраните 1100 „харесвания“.

Дългогодишната дейност на момичетата като доброволки и добрият пример, който дават на ученици и съграждани, дадоха своя резултат, за да получат най-голямото признание в национален мащаб, благодарение на труда и добрите си дела.

Отличията ще бъдат връчени на тържествена церемония по връчване на специални награди на Министерство на младежта и спорта на 5-ти декември, когато ще бъде отбелязан Международния ден на доброволчеството.

Евелина ГЕОРГИЕВА


26.11.2018 г.

  Виж всички новини
©2008 Община ВЪРШЕЦ