ДОГОВОР НОМЕР: BG161PO001/3.2-02/2011/022 ПРОЕКТ: ПОДКРЕПА ЗА РАЗВИТИЕ НА РЕГИОНАЛЕН ТУРИСТИЧЕСКИ ПРОДУКТ И МАРКЕТИНГ НА ДЕСТИНАЦИЯ - ОБЩИНИ ВЪРШЕЦ, БЕРКОВИЦА И ГОДЕЧ

Новини

ОБЩИНА ВЪРШЕЦ СЕ ВКЛЮЧИ В ЕСЕННОТО ИЗДАНИЕ НА НАЦИОНАЛНАТА КАМПАНИЯ "ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО"
Най-мащабната национална доброволческа инициатива – „Да изчистим България заедно”, обедини за осми път институции, неправителствени и бизнес организации и доброволци в името на каузата за по-чиста околна среда. Под егидата на bTV Media Group цяла България за втора поредна година стана част от есенното почистване у нас, което се проведе на 15 септември.

Изборът на есенна дата за провеждането на тазгодишната инициатива цели да посрещнем зимния сезон в чиста България и да възпрепятстваме негативното въздействие, което оказват върху околната среда, затрупаните под снега отпадъци.

В община Вършец акцията стартира на 15 септември в 9.30 часа пред сградата на Общинска администрация, като за участниците бяха осигурени ръкавици и найлонови чували.

В инициативата се включиха 230 доброволци - служители на Общинска администрация, членове на пенсионерските клубове във всички населени места от общината, ученици и учители от НУ "Васил Левски", СУ "Иван Вазов" и ДГ "Слънце".

Бяха почистени от отпадъци входа на Вършец при кв. "Красна", изхода на града при Гробищния парк, нерегламентирано сметище по пътя за хижа "Бялата вода" до моста на р. Стара река, градския лесопарк - от моста при баните до местностите "Иванчова поляна и "Райски кът", алеите и тревните площи в Боровия парк и парк "Слънчева градина, парка пред СБР "Св. Мина" и корекцията на река Ботуня, ул. „Индустриална“, прилежащите към училищата и детските градини площи, тревните площи и алеи във всички села на територията на общината.

Събрани и извозени бяха 7 тона отпадъци.

Евелина ГЕОРГИЕВА


17.09.2018 г.

  Виж всички новини
©2008 Община ВЪРШЕЦ