ДОГОВОР НОМЕР: BG161PO001/3.2-02/2011/022 ПРОЕКТ: ПОДКРЕПА ЗА РАЗВИТИЕ НА РЕГИОНАЛЕН ТУРИСТИЧЕСКИ ПРОДУКТ И МАРКЕТИНГ НА ДЕСТИНАЦИЯ - ОБЩИНИ ВЪРШЕЦ, БЕРКОВИЦА И ГОДЕЧ

Новини

НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ „ИЗПЕЙ „ОБИЧАМ ТЕ” НА БЪЛГАРСКИ” ВЪВ ВЪРШЕЦ
За трета поредна година група "Хоризонт" тръгна на национална обиколка в подкрепа на кампанията „Изпей „Обичам те” на български”. Тя е насочена към звученето на повече българска музика в радио ефира.

Начинанието няма аналог в България. Голяма част от публиката, присъствала на концертите, определя мисията на музикантите и изпълнителите като апостолска, комитска и просветителска.

В края на 2016 г. група „Хоризонт“ от София стартира мащабна национална кампания за подкрепа на българския език в българската музика. Събитието предизвиква неочаквано силен интерес сред обществеността и сред медиите във всички градове, в които групата гостува.

Тази година Вършец стана част от тази най-мащабна кампания в България в подкрепа на българската музика. Концертът на „Хоризонт“ - „Изпей „Обичам те“ на български“ се проведе под патронажа на кмета на община Вършец инж. Иван Лазаров, на 01.08.2018 г. на естрадата пред НЧ „Христо Ботев 1900“ и стана част от „Празника на курорта, минералната вода и Балкана - Вършец 2018“.

«Щастливи сме, че сме във вашия прекрасен град. Въздухът тук е уникален, изпълнихме си дробовете с него, така че сега ще пеем с всички сили» - каза в началото на концерта вокалистът и китаристът на групата Валери Славчев.

Освен свои авторски песни, рок-музикантите изпълниха на живо и едни от най-обичаните златни български хитове на групите-легенди «Сигнал», «Щурците», «Тангра», «ФСБ» и др., с които са израснали няколко поколения българи.

Специално участие взеха младите изпълнителки от Вършец Галя Георгиева, Елица Горанова и Марина Горанова, пеещи на български език. Събитието се превърна в своеобразен Празник на българската музика.

Преди концерта, в Художествената галерия на гр. Вършец се проведе пресконференция с регионални и централни медии, както и индивидуални интервюта с музикантите от група „Хоризонт“ и техните приятели.
„Пейте на български!», призоваха момчетата от група „Хоризонт“.

Евелина ГЕОРГИЕВА


07.08.2018 г.

  Виж всички новини
©2008 Община ВЪРШЕЦ