ДОГОВОР НОМЕР: BG161PO001/3.2-02/2011/022 ПРОЕКТ: ПОДКРЕПА ЗА РАЗВИТИЕ НА РЕГИОНАЛЕН ТУРИСТИЧЕСКИ ПРОДУКТ И МАРКЕТИНГ НА ДЕСТИНАЦИЯ - ОБЩИНИ ВЪРШЕЦ, БЕРКОВИЦА И ГОДЕЧ

Новини

ЗЛАТНИ МЕДАЛИ ЗА НЧ „ПРОСВЕТА – 1922“ – С. ГОРНО ОЗИРОВО
Три първи места в рамките на един месец завоюваха самодейците при Народно читалище „Просвета – 1922 г.“ – с. Горно Озирово.

На Международния фолклорен фестивал „Нишавски хоровод - 2018“ в гр. Драгоман, групата за автентичен фолклор „Росна китка“ спечели златен медал в раздел „Народно пеене“, а танцова формация „Стрешер“ грабна златото в раздел „Танцово изкуство“ в конкуренция с още 40 танцови колектива от три държави – България, Сърбия и Румъния.

Дни по-късно, Танцова формация „Стрешер“ завоюва първото място във Втория национален фестивал „Змей Горянин“, проведен в с. Зверино, община Враща през месец юни тази година.

Председателят на читалището Светла Иванова и секретарят на читалището и хореограф на ТФ „Стрешер“ Георги Митрофанов благодарят на кмета на община Вършец инж. Иван Лазаров за подкрепата, която са получавали от него през годините и на самодейците от читалището, които с трепет разнасят славата на местното певческото и танцовото изкуство из цяла България.

„Групите към нашето читалище представят достойно не само селото ни, но и община Вършец и популяризират името на курорта ни на многобройните сцени, на които се изявяваме. Надявам се, че скоро ще имаме участия и извън пределите на страната ни“, споделя Георги Митрофанов, показвайки с гордост медалите и статуетките, спечелени от формациите.

Евелина ГЕОРГИЕВА


16.07.2018г.

  Виж всички новини
©2008 Община ВЪРШЕЦ