Новини

ЗАКРИХА УЧЕБНАТА 2017/2018 ГОДИНА В ШКОЛИТЕ НА „ЕЛЕКТРОСТАРТ“
Скъпи приятели,
Изминаха 5 успешни години от старта на филантропичната идея на изпълнителния директор на «Електростарт» инж. Анатоли Димитров в подкрепа на изявените деца на Вършец, а именно: създаването на математическа школа „Електростарт“ през 2013 г., а година по-късно и школа по български език и литература „Вълшебно слово“ към СУ „Иван Вазов”.

Двете школи са предназначени специално за деца, които имат изявени способности в двете области, искат да задълбочат своите знания, както и да премерят сили със своите връстници на регионални и национални състезания по математика и творческо писане.

На 31.05.2018 г. изпълнителният директор на компанията инж. Анатоли Димитров официално закри учебната 2017/2018 година в двете школи. В актовата зала на СУ „Иван Вазов”, в присъствието на ученици, родители и учители, инж. Димитров сподели: „В живота си човек всекидневно взема решения, като част от тях са грешни, други - правилни. Аз знам, че решението, което взех преди 5 години за създаване на школите по математика и български език и литература e от онези решения, които променят живота на много от вас. Това са решения, които дават възможност на учениците да учат в една по-различна среда и да постигат по-добри резултати. Това са решения, които дават възможност за постигане на по-големи успехи от училището, дават възможност за постигане на по-добра изява от учителите, дават възможност за гордост от страна на родителите.

През всичките тези 5 години «Електростарт» винаги е давал най-доброто за успешната работа на школите.

Ние ще продължим и занапред да развиваме школите по математика и български език и литература, като ключово за бъдещите успехи е желанието на учениците и учителите да продължат заедно с нас напред”.

На тържественото закриване на двете школи Надя Йорданова - директор Финанси, човешки ресурси и администрация в «Електростарт»,запозна присъстващите с успехите на младите математици и таланти по български език и литература за изминалите години.

През учебната 2017/2018 г. сред изявените ученици с високи постижения в математическа школа „Електростарт“ са:
1. Росица Альошева:
• 2-ро място на областно ниво на Коледно математическо състезание и 2-ро място на областно ниво на олимпиада
2. Бенджамин Тодоров:
• 4-то място на областно ниво на „Европейско кенгуру“
3. Ния Миткова:
• 3-то място на областно ниво на Коледно математическо състезание
4. Доброслав Василев:
• 3-то място на областно ниво на Коледно математическо състезание.

Част от постиженията през изминалата година, с които клубът по български език и литература „Вълшебно слово” може да се гордее са:
1. Александра Йосифова:
• 1-во място в конкурса „Летене по Радичков“;
• 2-ро място за репортаж на Национален журналистически конкурс „Григор Попов“;
• Награда за есе „Европейско междучасие“ и посещение в Брюксел;
2. Димана Евгениева:
• 3-то място за очерк на Национален журналистически конкурс „Григор Попов“;
3. Ива Тачева:
• 3-то място за репортаж на Национален журналистически конкурс „Григор Попов“;
4. Цвети Велизаров:
• Награда за есе „Европейско междучасие“ и посещение в Брюксел;

• На национален конкурс на МОН и Българската патриаршия, учениците от Клуба по творческо писане „Вълшебно слово“ са отличени с 4 награди, като едната от тях е Голямата награда на Патриаршията.

През всичките години учениците от двете школи печелят стипендии и призови места на национални конкурси, постигат високи резултати от външните оценявания. Благодарение на допълнително придобитите знания и умения се преборват за места в желаните университети.

Преподавателите от двете школи – Адриана Андреева и Венета Максимова благодариха за доверието и изказаха удовлетворение от успехите на младите таланти. И ние им благодарим за желанието, с което работят и за усилията, които полагат.

За «Електростарт», за всички родители, ученици и учители няма по-голяма радост от успехите, които постигат учениците в тези школи. Няма по-важна задача от развитието на потенциала, който е заложен във всички тези талантливи деца. Щастие и привилегия е да бъдеш участник в изграждането на бъдещето и ние ще продължим да подкрепяме децата на Вършец.

Разделяме се с пожелание за още много постижения, благополучна кандидатстудентска кампания на дванадесетокласниците и на всички – весело изкарване на лятната ваканция! А наесен с нови сили отново в клас!

«ЕЛЕКТРОСТАРТ» АД


06.06.2018 г.

  Виж всички новини
©2008 Община ВЪРШЕЦ