ДОГОВОР НОМЕР: BG161PO001/3.2-02/2011/022 ПРОЕКТ: ПОДКРЕПА ЗА РАЗВИТИЕ НА РЕГИОНАЛЕН ТУРИСТИЧЕСКИ ПРОДУКТ И МАРКЕТИНГ НА ДЕСТИНАЦИЯ - ОБЩИНИ ВЪРШЕЦ, БЕРКОВИЦА И ГОДЕЧ

Новини

ПИСАТЕЛЯТ-ЗЕМЛЯК МАРТЕН КАЛЕЕВ СТАНА ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА МОНТАНА
На 28 май 2018 г. (Свети дух), обявен за празник на град Монтана, на официална церемония по време на тържествената сесия, която се проведе в голямата зала на Младежкия дом, в присъствието на висши представители на Българската православна църква, кметове от побратимени градове от 12 държави, народни представители, общински съветници, интелектуалци, бизнесмени, граждани и гости, нашият съгражданин, писателят и журналист Мартен Калеев, живеещ в областния център, е обявен за носител на Почетния знак на Община Монтана.

Почетният знак се съпътства от почетна грамота, в която се указва поводът за връчването му и от званието “Почетен гражданин на Монтана”.

Наградата се присъжда след проучване и номинации в публичното пространство на региона и след тайно гласуване на съветниците.

Инж. Иво Иванов - председател на общинския съвет – Монтана, откри тържествената сесия и в изпълнение на решение на Общинския съвет - Монтана от 29 април 2018 г., кметът на община Монтана Златко Живков връчи почетния знак и грамотата на Мартен Калеев.

През 2009 г. Калеев бе удостоен с почетното звание „Заслужил гражданин на Вършец“.

Евелина ГЕОРГИЕВА


01.06.2018 г.

  Виж всички новини
©2008 Община ВЪРШЕЦ