Новини

ОБЩИНА ВЪРШЕЦ УЧАСТВА В МЕЖДУНАРОДНАТА ТУРИСТИЧЕСКА БОРСА „ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО“ - ГР. СОФИЯ
Значимото туристическо изложение се организира ежегодно в средата на месец февруари и се провежда под патронажа на Министерството на туризма на Република България.

Официални партньори на събитието са Националният борд по туризъм, Българският съюз по балнеология и спа туризъм и община Бурса, Турция.

В една от вечерите на изложението туристически фирми и хотели от четвъртия по големина град в Турция представиха възможностите, които предлага районът на Бурса за ваканция и пътешествия.

...прочети всичко

17.02.2020 г.


ВЪВ ВЪРШЕЦ ИЗБРАХА НАЙ-ХУБАВОТО ДОМАШНО ВИНО
От незапомнени времена колоритният и самобитен празник на лозарите и винарите – Трифон Зарезан, е влязъл в бита на народа ни. В никоя друга страна не се отбелязва такъв ден, породен от любовта към лозовите насаждения и искрящото вино. С него в началото на февруари се открива стопанската година в лозята с първата работа в тях – ...прочети всичко

14.02.2020 г.


ТЕАТРАЛНА ПОСТАНОВКА, НАСОЧЕНА КЪМ НАСИЛИЕТО, ТОЛЕРАНТНОСТТА И ВЯРАТА В ДОБРОТО
На 14 февруари 2020 г. (петък), от 18.00 ч. в салона на НЧ "Христо Ботев-1900" - гр. Вършец, актьорите от Драматичен театър - гр. Търговище ще представят пиесата "Лоши деца" от румънската авторка Михаела Михайлов.

Турнето на гостуващата театрална трупа е организирано по инициатива и със съдействието на ...прочети всичко

12.02.2020 г.


СТАРТИРА НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА „ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ГРИЖИ В ДОМАШНА СРЕДА”
Община Вършец уведомява всички заинтересовани лица, че от 1 март стартира нова национална програма "ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ГРИЖИ В ДОМАШНА СРЕДА”.

По програмата се осигурява заетост на безработни лица като домашни помощници за предоставяне на персонална грижа в домашна среда на хора с 80 до 89,99 на сто степен на трайно намалена работоспособност или вид и степен на увреждане с определена чужда помощ, и хора над 65 г. възраст в невъзможност за самообслужване , които не са освидетелствани по съответния ред от органите на медицинската експертиза в Р България.
...прочети всичко

12.02.2020 г.


ВЪРШЕЦ БЕ ДОМАКИН НА ЗАКЛЮЧИТЕЛНА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ ПО ТРАНСГРАНИЧЕН ПРОЕКТ
На 11.02.2020 г. в град Вършец бе проведена заключителната пресконференция по проект „Легендите, път към по-атрактивна туристическа дестинация“ по програма Interreg V-A Romania – Bulgaria.

Сдружение „Завинаги за Европа“, гр. Крайова, Р. Румъния и Сдружение „Агенция за развитие на Северозападна България“, гр. ...прочети всичко

12.02.2020 г.


НОВО ИНТЕРНЕТ ПРИЛОЖЕНИЕ ЩЕ ПОПУЛЯРИЗИРА ТУРИСТИЧЕСКИ ДЕСТИНАЦИИ
На 10.02.2020 година в град Вършец, СПА ХОТЕЛ АТА, бе проведена заключителна пресконференция по проект „Туристическите атракции на територията на трансграничния регион Румъния-България – на един клик разстояние“,Проектен код: ROBG-353, съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие в рамките на ...прочети всичко

11.02.2020 г.


БЛИЗО ДВЕСТА ЧОВЕКА СА ПРЕМИНАЛИ ПРЕЗ ПРИЕМНАТА НА ИНЖ. ЛАЗАРОВ ПРЕЗ 2019 ГОДИНА
196 човека са се срещнали с кмета в приемния му ден през миналата година. Неофициално той е приемал и всички останали граждани, които не са заявили предварително желанието си.
И тази година приемният ден на кмета остава същият – вторник от 10:00 до 12:00 часа.
ЗА КОНТАКТИ: Тел.: 09527/22-22,20-02 централа: ...прочети всичко

11.02.2020 г.


КАНИМ ВИ НА ПРАЗНИКА "ЗИМА, ЗВЕЗДИ И ВИНО"
Уважаеми дами и господа,

Община Вършец – бенефициент и водещ партньор по проект No CB007.2.12.034 „Подобряване на зимното туристическо предлагане в общините Сокобаня и Вършец – Зимна туристическа обиколка Вършец-Сокобаня”, съфинансиран от ЕС чрез Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg-ИПП България – ...прочети всичко

10.02.2020 г.


ОБЩИНАТА РАБОТИ С ПЪЛЕН КАПАЦИТЕТ ЗА СПРАВЯНЕТО СЪС СНЕЖНАТА ОБСТАНОВКА
Община Вършец е една от общините в Северозапада, където падна най-много сняг. Снежната покривка в различните селища е от 50 до 80 см.

Снегопочистващата техника работи с пълен капацитет. Работата е започнала вчера в 20.30 часа и продължава и в момента.

Електроподаването е възстановено почти навсякъде в ...прочети всичко

06.02.2020 г.


АГЕНЦИЯТА ПО ЗАЕТОСТТА СТАРТИРА ПЕТО ПРОУЧВАНЕ ЗА ПОТРЕБНОСТИТЕ ОТ КАДРИ
Агенцията по заетостта отново ще анкетира работодателите за професиите и уменията, които трябва да притежава търсената от тях работна сила в краткосрочен и средносрочен план. Проучването на потребностите на работодателите стартира през 2018 г. и се провежда два пъти в годината. За пети пореден път Агенцията по заетостта, ...прочети всичко

05.02.2020 г.


  
©2008 Община ВЪРШЕЦ